Podsmażane udka w papryce i pomidorach

– udka robi się tak: garść udek,

– kilka papryk w różnych kolorach wg. uznania

– kilka pomidorów

– ząbek lub dwa czosnku.

– duża cebula (lub kilka małych 😀 )

– wywar na bazie kostki rosołowej 1 szklanka

– łyżka lub dwie koncentratu.

Podsmażamy udka, następnie odkładamy je, na tłuszczu na patelni podsmażamy cebulkę, następnie jak się już zażółci dodajemy papryki pokrojone w paski, po kilku minutach podsmażania zalewamy wszystko wywarem, gdy zacznie się gotować dodajemy pokorojone pomidory oraz koncentrat, po chwili dokładamy siekany lub rozgnieciony czosnek, przekładamy wszystko do sporego gara z przykrywką, dokładamy odłożone wcześniej udka i dusimy. Im dłużej dusimy tym kury bardziej przejdą aromatem warzyw.

 

Źródło:

http://www.zegluj.net

skipbulba

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*