– udka robi się tak: garść udek,
– kilka papryk w różnych kolorach wg. uznania
– kilka pomidorów
– ząbek lub dwa czosnku.
– duża cebula (lub kilka małych 😀 )
– wywar na bazie kostki rosołowej 1 szklanka
– łyżka lub dwie koncentratu.
Podsmażamy udka, następnie odkładamy je, na tłuszczu na patelni podsmażamy cebulkę, następnie jak się już zażółci dodajemy papryki pokrojone w paski, po kilku minutach podsmażania zalewamy wszystko wywarem, gdy zacznie się gotować dodajemy pokorojone pomidory oraz koncentrat, po chwili dokładamy siekany lub rozgnieciony czosnek, przekładamy wszystko do sporego gara z przykrywką, dokładamy odłożone wcześniej udka i dusimy. Im dłużej dusimy tym kury bardziej przejdą aromatem warzyw.
Źródło:
http://www.zegluj.net
skipbulba
Dodaj komentarz