Halowy Puchar PWA w Windsurfingu 2014

Początek września w Warszawie stanie się wielkim świętem sportów wodnych. Areną trzydniowych zmagań będzie stworzony na potrzeby zawodów basen o długość 90 i szerokość 33 metrów. Zostanie wypełniony 3 000 000 litrów wody. Wiatr, którego prędkość dochodzić będzie nawet do 70km/h wytworzy ponad 30 olbrzymich wiatraków, ustawionych wzdłuż basenu. Windsurfing na Narodowym to rywalizacja najlepszych zawodników z prestiżowego rankingu Professional Windsurfers Association. Wśród gwiazd, mistrzowie świata oraz medaliści Igrzysk Olimpijskich. Wśród nich Steve Allen, dziewięciokrotny mistrz świata oraz Zofia Klepacka i Przemysław Miarczyński. Po pierwszym dniu treningów i eliminacji, w sobotę czeka wszystkich aż pięć finałów pań i mężczyzn. Windsurferzy będą walczyć o nagrody w trzech dyscyplinach: slalom, freestyle oraz wave & jump.
Halowy Puchar Świata PWA na Stadionie Narodowym to 72 godziny wielkich emocji. Pierwszego dnia będzie można oglądać treningi i eliminacje. Drugi dzień, to główna część zawodów z pięcioma finałami mężczyzn i kobiet. Trzeci, jest dniem rodzinnym, dniem dziesiątek atrakcji, konkursów i mrożących krew w żyłach pokazów. Na dwie godziny, pod nadzorem instruktorów, udostępniony będzie również basen dla publiczności!

 

  • Dzień 1. (5 września 2014 r.) Halowy Puchar PWA w Windsurfingu 2014 – eliminacje

Pokazy

Treningi

Wolne przejazdy zawodników

Eliminacje do finałów

Spotkania z zawodnikami

Wystawa sprzętu windsurfingowego

 

  • Dzień 2. (6 września 2014 r.) Halowy Puchar PWA w Windsurfingu 2014 – finały

Zawody w trzech konkurencjach:

Wave & Jump

Slalom

Freestyle

Dekoracja zwycięzców

Triumfatorzy pięciu finałów: kobiety i mężczyźni

 

  • Dzień 3. (7 września 2014 r.) Dzień Rodzinny

Możliwość skorzystania z basenu przez część publiczności pod nadzorem instruktorów

Konkursy

Mrożące krew w żyłach pokazy

Polski wyścig windsurferów

Inne atrakcje i niespodzianki

.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*